Coś słodkiego, bez cukru. Idealna słodycz do kawusi lub herbatki, a najważniejsze że nie podrażnia żołądka 🙂
Na biszkopt użyłam:
👉 3 jajka
👉 4 łyżki czubate pełnoziarnistej mąki orkiszowej
👉 1 łyżeczka sody
👉 4 łyżki pasty tahini
👉 2 łyżki syropu z agawy
👉 4 łyżki płatków migdałowych
Białka jaj ubiłam na sztywną pianę, dodałam żółtka jeszcze chwilę zmiksowałam. Dodałam pozostałe składniki, delikatnie wymieszałam. Upiekłam cienki biszkopt w temp 180°C około 15 min.

Masa serowo- truskawkowa:
👉 150 gr twarogu mielonego
👉 250 gr jogurtu naturalnego
👉 200 gr truskawek
👉 1 łyżka syropu z agawy
👉 2 łyżeczki żelatyny namoczonej w 2 łyżeczkach wody
Twaróg połączyłam z jogurtem, truskawki zmiksowałam na gładką masę, dodałam do masy serowej, dodałam syrop z agawy i żelatynę delikatnie mieszając. Wyłożyłam przygotowaną masę na wystudzony biszkopt.

Masa serowa:
👉 100 gr twarogu mielonego
👉 150 gr jogurtu naturalnego
👉 2 łyżki zmielonych płatków migdałowych
👉 1 łyżka syropu z agawy
👉 1,5 łyżeczki żelatyny namoczonej w 1.5 łyżeczki wody
Twaróg połączyłam z jogurtem i syropem z agawy na gładką masę, dodałam zmielone płatki migdałowe i żelatynę. Wyłożyłam na truskawkową masę.
Wierz ozdobiłam rozdrobnionymi jagodami kamczackimi….
Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *